Шампионите на Винарна Седем Поколения

Еталон за качество и неповторим вкус

Хоризонт САЩ ООД, Plamena Petkova

Шампионите на Винарна Седем Поколения

Odoo CMS - a big picture

Уникален изискан вкус за истински любители на виното

Винарски комплекс “Седем Поколения” Ви кани да дегустирате чудните червени вина, носители на множество златни и сребърни медали от редица престижни световноизвестни конкурси. Заповядайте при нас и се насладете на техните високи качества.

За резервации

Невероятните червени вина СЕДЕМ ПОКОЛЕНИЯ - Мерло 2012, Каберне Совиньон 2012, Каберне Фран 2013 и Кюве 2012- през 2016-та година получиха 11 златни и сребърни медала от най-големите престижни световно признати конкурси за вина MUNDUS VINI (Germany)AWC Vienna (Austria)The San Francisco International Wine Competition (USA) and The Concours Mondial de Bruxelles (Belgium). Каним Ви да дегустирате техните високи качества и уникалния им изискан вкус.

Конкурсът Concours Mondial de Bruxelles се провежда вече повече от 20 години и се е превърнал в стандарт за сравнение сред международните състезания за вино. Това уникално събитие е познато и признато от винената индустрия и почитателите на вино в цял свят.

Организирането на състезанието всяка година в различна страна увеличава неговия международен обхват и осигурява по-­добро представяне на спечелилите награди вина по целия свят. За 2016 година, конкурсът Concours Mondial de Bruxelles избра Пловдив, България за място на провеждане на своето събитие.

Тази година над 8750 вина от 51 страни ­ производителки се включиха в надпреварата. Някои от най-­видните дегустатори,­ сомелиери, купувачи, вносители, журналисти, и професионални писатели на тема вино,­ общо 320 дегустатори представящи 54 националности се събраха за три дни да журират вината.

В резултат на това Винарна Седем Поколения получи поредното голямо признание - ​Сребърен медал за своето Каберне Совиньон 2012​.

                                                                    


Най­-голямото и най­-влиятелно международно състезание за вина в Америка, Международното състезание за вина в Сан Франциско (SFIWC) поддържа най­-високото ниво на интегритет със своята система на “сляпа” дегустация провеждана от международно признати експерти на вино с голям опит.

По време на първия рунд на дегустиране, всяко вино бива оценявано според своите качества, в контекста на своя собствен клас. На съдиите се предоставя информация за сортовете и реколтите, но като изключим това, никаква друга информация, която по някакъв начин би могла да повлияе техните решения относно това, кои вина заслужават да получат бронзов, сребърен или златен медал.

Медалът от състезанието в Сан Франциско се е утвърдил като надежден показател за отлично вино и вината признати от съдиите като заслужаващи медал навсякъде биват считани за едни от най­добрите вина.

Тази година за своя 36­-ти рожден ден, състезанието Сан Франциско 2016 се проведе от 9­ти до 12­ти юни. Над 4000 вина, изпратени от цял свят се включиха в предизвикателството. Вината на Винарна Седем Поколения бяха наградени с три медала според своите високи качества:

Седем Поколения Мерло 2012 ­ - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Седем Поколения Кюве 2012 -­ СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

Седем Поколения Каберне Совиньон 2012 ­ - БРОНЗОВ МЕДАЛ

През август тази година в Нойщадт, Германия се проведоха 19­-тите международни награди за вино MUNDUS VINI. Интересен факт е, че Международните награди за вино MUNDUS VINI се провеждат за първи път през 2001 година и към днешна дата състезанието се е превърнало в едно от най­-важните събития за вино в Германия, с признат престиж в цял свят.

Тази година в надпреварата имаше огромно разнообразие от над 4300 вина от цял свят. Вината бяха дегустирани и оценявани от международно жури от 150 висококвалифицирани винени експерти от 38 страни, сред които енолози, винопроизводители, професионални търговци на вино, сомелиери и журналисти ­експерти.

Винените мостри бяха подредени за дегустация според тяхната категория, произход, ниво на качество, аромати и оценявани съгласно 100­-точковата система на Международната организация по лозарство и винарство (OIV), призната също и от Международната асоциация на енолозите (UIOE).

Вината на винарска изба “Седем поколения” също бяха оценени подобаващо според своите високи качества и получиха:

Седем Поколения​ Каберне Фран 2013 -­ ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Седем Поколения​ Каберне Совиньон 2012 ­- СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

​Седем Поколения Кюве 2012 ­- СРЕБЪРЕН МЕДАЛ


Но признанията за нашите вина не спират тук. Винарска изба ‘Седем поколения” участва и в тазгодишното състезание за вина AWC във Виена.

Международният лидер във връчването на награди за качество на виното ­AWC във Виена е най­-голямото официално признато състезание за вино в света.

Поради абсолютно “сляпата” система на дегустация и стриктните си правила, AWC Виена е най­-предизвикателното от познатите в света състезания за вина. Всички вина се дегустират във Федералния колеж и бюро по винарство и лозарство в Клостернойбург, в отделни кабини и анонимно от международно жури от австрийски и международни енолози, винени експерти, сомелиери, гастрономи, търговци на вино и журналисти.

Това предоставя честен шанс на всяко вино да бъде оценено съобразно своите качества. Вината биват оценявани съгласно международната 100­ точкова система. По този начин AWC Виена установява най­-високите стандарти, за да уважи непрекъснато повишаващите се изисквания за качество в света на виното.

Тази година, на своя 13­ти рожден ден, AWC Виена постигна абсолютен рекорд ­- 12 826 вина от 1866 производители от 41 страни се включиха в международното винено предизвикателство за 2016 година!

Вината Седем Поколения получиха четири медала от състезанието AWC Виена тази година:

Седем Поколения Кюве 2012 ­ - ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Седем Поколения Каберне Фран 2013 ­- СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

Седем Поколения Каберне Совиньон 2012 ­- СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

Седем Поколения Мерло 2012 ­- СРЕБЪРЕН МЕДАЛ

 

Винарски комплекс Седем Поколения има удоволствието да покани Вас и Вашите приятели, също да се насладите на магическите качества на нашите вина, изпити в автентичната уютна обстановка на комплекса. Вашите резервации можете да направите на телефон 082 595 050 или на e-mail: winery@sevengenerations.bg